Wat is een chemische peeling?

Er zijn veel varianten peelings. Ze kunnen een milde tot een diepere werking hebben. De keuze die gemaakt wordt voor een type peeling hangt af van de indicatie en de dieptewerking van de peeling die past bij de indicatie. In de salon gebruiken we voornamelijk TCA peeling. Dit is een van de meest veilige peelings en wordt al heel lang uitgevoerd. Ook is het een van de bekendste en meest uitgevoerde peelings wereldwijd. Deze behandeling is niet alleen geschikt voor de rijpere huid. Ook de jongere huid met (actieve) acne kan hier baat bij hebben.

Wat doet chemische peeling met de huid?

Een TCA Peeling verbetert o.a de huidstructuur, egaliseert de kleur van de huid (pigment), vergrote porien en vermindert oneffenheden. Het geeft een frissere en jongere uitstraling van de huid, doordat rimpels verminderen en de huid geëgaliseerd wordt. Ook wordt het toegepast voor behandeling van huidproblemen zoals pigmentvlekken, (actieve) acne, littekens en striae.

De TCA peeling kunnen we in verschillende concentraties aanbrengen. Onze schoonheidsspecialiste maakt een huidanalyse en kiest de juiste concentratie uit om het gewenste resultaat te kunnen krijgen. Op een veilige en gecontroleerde manier kunnen we een laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Tussen iedere behandeling zit minimaal ¾ weken.

Tarieven van de behandeling

 • 1 behandeling € 80,-
 • 3 behandelingen € 200,-
 • 6 behandelingen € 390,-

 

Behandelmogelijkheden:

 • pigmentvlekken
 • grove en onregelmatige huidstructuur
 • (actieve) acne
 • littekens en/of striae
 • fijne lijntjes
 • opfrissen van de huid
 • licht zonbeschadiging
 • rokershuid

Hoe ziet de huid er na een chemische peeling uit?

Bij ieder persoon reageert de huid verschillend. Doorgaans voelt de huid iets strakker aan en ziet deze er roder uit na een chemische peeling. Het is belangrijk om de eerste 24 uur de huid te blijven hydrateren en een vochtinbrengende crème of een SPF factor 30 te gebruiken. De huid zal droger aanvoelen en lichtelijk schilferen. Dit proces zal zeker een week aanhouden. Een vervolgafspraak voor een kuur kan om deze reden pas na drie weken gepland worden.

Wanneer zie je het resultaat van een TCA Peeling?

Het resultaat is meteen na een chemische peeling te zien en voelen. Om optimale resultaten te behalen, raden wij een kuur van minimaal drie of zes behandelingen aan. Het gebruik van een goed serum, crème en SPF 30 is daarbij ook zeer belangrijk. Nadat de huid hersteld ziet deze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit. Fijne lijntjes en rimpels worden verzacht en de huid zit er zichtbaar frisser en egaler uit.
Wil jij meer weten over de behandeling of een afspraak inplannen in onze salon? Neem contact met ons op of bel ons.