Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een populaire behandeling voor het gezicht of lichaam. Het is gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie en bindweefsel te verbeteren. Door de massage worden er verklevingen losgemaakt en de doorbloeding gestimuleerd. Met als resultaat dat de huid en bindweefsel aangezet wordt tot celvernieuwing. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastine vezels bevorderd. Een traditionele beauty tip die niet verloren mag gaan!

Voor het lichaam gebruiken wij een LPG apparaat. Dit is een intensieve bindweefselmassage en wordt ook Endermologie genoemd. Voor de geleiding van de behandelkop draag je een LPG- pak dat het lichaam bedekt. De stevige massage bevordert hierbij ook de vetverbranding en doorbloeding van het bindweefsel. Het is een niet operatieve behandeling voor o.a. een gladdere en strakkere huid met zichtbaar verminderde cellulite.

Waar is een intensieve bindweefselmassage (LPG apparaat) voor het lichaam goed voor?

Deze behandeling ook Endermologie genoemd is geschikt voor de volgende indicaties:

 • cellulite/sinaasappelhuid
 • vetophopingen
 • voor- en nazorg bij liposuctie
 • bevordering van lymfedrainage na cosmetische ingrepen
 • verkleefde littekens
bindweefsel massage voor het lichaam

Waar is een bindweefselmassage voor het gelaat goed voor?

Een bindweefselmassage, ook bekend als faceyoga of facegym, is een doeltreffende techniek om de huidconditie te verbeteren en een stralende teint te bevorderen. Deze massage richt zich op het dieper gelegen bindweefsel, dat essentieel is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Door middel van verschillende massagetechnieken, zoals kneden, rollen en kloppen, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Dit bevordert celvernieuwing en draagt bij aan een gezonde huid. Een bindweefselmassage kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van huidveroudering.

Naast het verbeteren van de huidconditie heeft een bindweefselmassage ook andere voordelen. Het kan stress verminderen, spierspanning verlichten en de algehele ontspanning bevorderen. Bovendien kan het bij regelmatige toepassing helpen bij het behouden van een jeugdige uitstraling en het voorkomen van vroegtijdige veroudering van de huid.

Een bindweefselmassage biedt een veelzijdige benadering van huidverzorging, waarbij zowel de fysieke als emotionele aspecten van welzijn worden aangepakt. Met regelmatige sessies kun je genieten van een stralende huid en ontspanning.

Tarieven van de behandeling:

 • 1 behandeling voor het gezicht duurt 30 minuten €39,50.
 • Kuur van 10x voor het gezicht €345,00.
 • 1 behandeling voor het lichaam duurt 35 minuten /per zone en kost €59,50.
 • Kuur van 10x / per zone voor het lichaam €550,00.

Hoe vaak is een bindweefselmassage nodig?

Voor een optimale resultaat adviseren wij een kuur, waarbij je 1 of 2 keer per week de behandeling ondergaat. Een kuur is afhankelijk van de doelstelling, behandeling indicatie en de huidconditie. Vervolgens kun je dit 1 keer in de maand bijhouden. Het resultaat zal duidelijk zichtbaar zijn! In onze beautyboetiek maken wij voor het gelaat alleen gebruik van manuele grepen en voor het lichaam gebruiken we een LPG apparaat.

Hoe snel zie je resultaat na een bindweefselmassage?

Dit is afhankelijk per persoon in combinatie met de type behandeling. Iedereen heeft een andere pijngrens en daarnaast kan de diepte van de naalden ook bepalend zijn. Het is over het algemeen goed te verdragen. Op verzoek van de klant kunnen we eventueel een verdovende crème aanbrengen dat de pijn verlicht, maar dit raden we niet aan.

Wat voel je tijdens een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage dat met de blote handen wordt uitgevoerd kan soms een beetje pijnlijk aanvoelen. Hoe vaker je de behandeling krijgt hoe fijner het zal gaan aanvoelen. Dit komt door de verklevingingen die in het bindweefsel steeds minder wordt en de doorbloeding steeds beter. Behandelingen met het LPG apparaat zijn pijnloos en worden zelfs als prettig ervaren.

Wanneer mag een bindweefselmassage niet worden uitgevoerd?

 • Koorts
 • Hartklachten
 • Bloeddruk problemen
 • Algehele malaise
 • Hemofilie
 • Kwaadaardige tumoren
 • Tijdens de zwangerschap
 • Chronische eczeem

Zijn er behandelmogelijkheden op maat?

Wil je de huid en weefsel plaatselijk zichtbaar verbeteren dan kan dat! Met de LPG apparaat kunnen we ons focussen op een deel van het lichaam. Dit is een effectieve manier om delen van het lichaam die niet middels voeding en training verbeterd kunnen worden aan te pakken. Je kan dit bespreekbaar maken met de specialist en samen kunnen jullie dan een behandeling uitstippelen.

Wil jij een behandeling bij ons boeken? Maak dan snel jouw afspraak.
Bij eventuele vragen mag je ook contact met ons opnemen zodat we deze kunnen beantwoorden.

Winkelwagen
Scroll naar boven