FAQ Peeling

Wat is een peeling behandeling?

Een Peeling is een veelzijdige cosmetische behandeling waarbij er een vloeistof op de huid wordt aangebracht om dode huidcellen te verwijderen, de huidtextuur te verbeteren en een frisse, stralende teint te onthullen. Deze behandelingen kan variëren van een milde oppervlakkige peeling tot een peeling die dieper in de huid werkt.

Wat doet een peeling met de huid?

Het verbetert de huidstructuur, egaliseert de kleur van de huid en vermindert oneffenheden. Het geeft een frissere en jongere uitstraling, doordat rimpels verminderen en de huid geëgaliseerd wordt. Ook wordt het toegepast voor behandeling van pigmentvlekken, (actieve) acne, littekens en striae. De behandelplan voor een lichte huid of een donkere huid zijn hierbij totaal anders. Laat dit dus aan een specialist over om beschadiging aan de huid te voorkomen.

 

Voorbereiding op een peeling behandeling:

  • Scheren: Wij raden de mannen aan om 24 uur voor de behandeling te scheren om irritatie te voorkomen
  • Koortslip: Op de dag van een behandeling mag je geen koortslip hebben
  • Injectables (fillers of botox): Tussen een peeling behandeling en het gebruik van injectables moet er minimaal twee weken tussenin zitten.
  • Huidverdunners: Om complicaties te voorkomen, mogen we geen behandeling geven bij het gebruik van huidverdunners.
  • Zwangerschap en borstvoeding: Tijdens een zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding voeren wij geen behandelingen uit.
  • Retinol of vitamine A creme/serum: Voorkom overgevoeligheid van de huid en daarom raden wij minimaal 5 dagen voor de behandeling dit niet te gebruiken.
  • Medicatie: Gebruik je medicatie die je huid gevoeliger kan maken, breng ons dan daarvan op de hoogte. Denk hierbij aan bv antibiotica of acne medicatie.
  • Exfoliërende producten en scrubs: Voorkom overgevoeligheid van de huid en daarom raden wij minimaal 5 dagen voor de behandeling dit niet te gebruiken.
  • UV-stralen: Probeer minstens een week voor de behandeling de zonnebank en blootstelling aan de zon te vermijden. Dit kan mogelijk pigmentatie problemen of huidirritatie veroorzaken.

 

Waar is een peeling goed voor?

Een peeling behandeling kan voor verschillende doeleinden worden toegepast. Dit is afhankelijk van de type peeling en de concentratie van de actieve ingrediënten in een peeling oplossing. Meestal wordt er een onderscheid gemaakt tussen een oppervlakkige peeling, een medium peeling en een diepe peeling.

Oppervlakkige Peeling
Een oppervlakkige peeling is een milde behandeling waarbij wij gebruik maken van zachte zuren met een lagere concentratie om de bovenste huidlagen te exfoliëren.

Deze methode is ideaal voor:
– Het verfrissen van de huid
– Het behandelen van lichte pigmentvlekken
– Het verminderen van fijne lijntjes

Voordelen van een oppervlakkige peeling:
– Korte hersteltijd: je huid herstelt zich snel en je kunt vrijwel meteen je dagelijkse activiteiten hervatten.
– Verbeterde huidtextuur: wij verwijderen dode huidcellen, waardoor de huid er frisser en stralender uitziet.
– Betere hydratatie: de huid kan beter vocht vasthouden, wat resulteert in een gehydrateerde en soepel aanvoelende huid.
– Vermindering van acne: helpt bij het verminderen van acne en het voorkomen van nieuwe puistjes door het vrijmaken van verstopte poriën.

Een oppervlakkige peeling is bijzonder geschikt voor mensen die hun huid een snelle opfrisbeurt willen geven zonder langdurige hersteltijd.

Medium Peeling
Een medium peeling is een behandeling waarbij wij gebruik maken van zuren met een hogere concentratie die de middelste huidlagen bereiken.


Deze methode is ideaal voor:
– Het behandelen van matige rimpels
– Het verminderen van pigmentvlekken
– Het aanpakken van oppervlakkige littekens

Voordeel van een medium peeling:
-Het is een populaire behandeling door de relatief korte hersteltijd (2 tot 4 weken)
en is eigenlijk het hele jaar door toe te passen. Mits je de nazorg instructies volgt die worden aangeraden.
-Een medium peeling biedt een goede balans tussen het resultaat en de hersteltijd, waardoor het geschikt is voor mensen die zichtbare verbeteringen willen zonder de langere hersteltijd van een diepe peeling (4 tot 6 weken)

Diepe Peeling
Een diepe peeling is een intensieve behandeling waarbij wij gebruik maken van krachtige zuren die de diepere huidlagen bereiken.

Deze methode is ideaal voor:
– Het behandelen van diepe rimpels
– Het aanpakken van grovere en diepere littekens
– Het verbeteren van ernstige huidoneffenheden

Voordelen van een diepe peeling:
– Het stimuleert de vernieuwing van de diepere huidlagen, waardoor je huid er veel gladder en  jonger/frisser uit ziet.
– De resultaten van een diepe peeling zijn meestal langduriger vergeleken met oppervlakkige en medium peelings.
-Het is een intensieve behandeling en heeft een veel langere hersteltijd nodig, maar met zichtbare verbeteringen voor meer ernstige huidproblemen.

Hoe ziet de huid er na een peeling behandeling uit?

Bij ieder persoon reageert de huid verschillend. Doorgaans voelt de huid iets strakker en zal het een beetje roder zijn. Vervolgens zal de roodheid afnemen en de ​ huid zal droger aanvoelen en lichtelijk schilferen. Dit proces zal zeker een 1 á 2 weken aanhouden. Een vervolgafspraak voor een kuur kan om deze reden pas na twee weken herhaald worden.
De huid die aan het vervellen tijdens de herstelperiode

Huidproblemen die met een peeling kunnen worden aangepakt:

  • Fijne lijntjes en rimpels: Vooral veroorzaakt door zonneschade en veroudering. De huid verliest collageen en elastine, wat leidt tot verlies van stevigheid en de vorming van rimpels.
  •  Zonneschade: Pigmentvlekken en een ruwe/grove huid door langdurige blootstelling aan UV-stralen. Dit kan ook leiden tot vroegtijdige veroudering en een verhoogd risico op huidkanker.
  • Acne en acne-littekens: Ontstekingen en achterblijvende littekens door puistjes. Acne kan ook leiden tot hyperpigmentatie, waar donkere vlekken achterblijven na de genezing van de puistjes.
  • Doffe huid: Een gebrek aan glans en frisheid door ophoping van dode huidcellen. Dit kan ook worden verergerd door onvoldoende hydratatie en een gebrek aan exfoliatie.
  • Ongelijkmatige huidtextuur: Grove poriën en oneffenheden in de huid. Dit kan het gevolg zijn van een opeenhoping van dode huidcellen, schade door de zon en vroegere acne-uitbraken.
  • Droge huid: Gebrek aan natuurlijke oliën en vocht, wat leidt tot schilferigheid, irritatie en een trekkerig gevoel. Dit kan worden verergerd door koud weer, lage luchtvochtigheid en agressieve schoonmaakproducten.
  • Hyperpigmentatie: Donkere vlekken of verkleuringen van de huid, vaak veroorzaakt door zonneschade, hormonale veranderingen (zoals melasma) of post-inflammatoire hyperpigmentatie na een ontsteking of verwonding.
  • Rosacea: Chronische roodheid en ontsteking, vaak verergerd door blootstelling aan zon, stress, hete dranken en gekruid voedsel. Dit kan ook leiden tot zichtbare bloedvaatjes en zwelling.
  • Verlies van elasticiteit: Door veroudering en blootstelling aan UV-stralen verliest de huid haar elasticiteit, wat resulteert in een slappere huid en de vorming van rimpels en lijntjes.
  • Verstopte poriën: Opbouw van talg, dode huidcellen en onzuiverheden in de poriën, wat kan leiden tot mee-eters en puistjes. Dit kan ook bijdragen aan een ongelijkmatige huidtextuur en doffe uitstraling

Huidproblemen die bij een donkere huid met een peeling kunnen worden aangepakt:

  • Hyperpigmentatie: Donkere vlekken veroorzaakt door overproductie van melanine. Peelings helpen om de huid te exfoliëren en de opheldering van deze donkere vlekken te bevorderen.
  • Hyperpigmentatie door verkeerd gebruik van crèmes: Door een creme verkeerd te gebruiken en aan te brengen kun je ook hyperpigmentatie veroorzaken. Veel mensen die producten gebruiken om juist hyperpigmentatie tegen te gaan, maken het probleem nog erger!
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie: Donkere vlekken die ontstaan na ontstekingen of huidbeschadigingen zoals acne. Peelings helpen bij het verwijderen van de bovenste huidlagen, waardoor de verkleuring vermindert en de huid egaler wordt.
  • Melasma: Donkere, onregelmatige vlekken, vaak veroorzaakt door zwangerschap en hormonale veranderingen. Peelings kunnen helpen om de huid te vernieuwen en de zichtbaarheid van melasma te verminderen.
  • Acne-littekens: Donkere of rode vlekken die achterblijven na acne-uitbraken. Peelings kunnen de textuur van de huid verbeteren en de verkleuring door acne-littekens verminderen.
  • Ongelijkmatige huidtoon: Verschillen in kleur en textuur over het gezicht. Peelings helpen bij het egaliseren van de huid en het verbeteren van de algehele huidtextuur.
  • Droge huid: Donkere huid kan ook droog worden, wat leidt tot een doffe en schilferige uitstraling. Peelings helpen om dode huidcellen te verwijderen en bevorderen een gladde en gehydrateerde huid.
  • Grove poriën: Donkere huid kan zichtbare poriën hebben die verstopt raken. Peelings helpen om de poriën schoon te maken en te verkleinen, wat resulteert in een gladdere huidtextuur.
  • Huidveroudering: Donkere huid kan ook tekenen van veroudering vertonen zoals fijne lijntjes en verlies van elasticiteit. Peelings stimuleren de celvernieuwing en helpen de huid er jonger en stralender uit te zien.
  • Ingegroeide haren: Donkere huid is vatbaarder voor ingegroeide haren, vooral na het scheren of waxen. Peelings helpen om de bovenste laag van de huid te exfoliëren, waardoor ingegroeide haren minder vaak voorkomen.
  • Seborrheic keratosis: Dit zijn goedaardige, ruwe, donkere plekken die vaak voorkomen bij een donkere huid. Peelings kunnen helpen om de huid gladder te maken en de zichtbaarheid van deze plekken te verminderen.

Om een afspraak te maken kun je hier rechts onder op Maak Afspraak klikken en voor eventuele aanvullende vragen kun je contact met ons opnemen. Ons vriendelijke team staat klaar om je te helpen.
We hopen dat deze antwoorden enige opheldering bieden, maar aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer informatie nodig hebt.

Winkelwagen
Scroll naar boven