Veel gestelde vragen

Microneedling

Gebruik de zoekbalk hieronder om snel antwoorden of te vinden. Of gebruik Ctrl F op je toetsenbord om te kijken of je vraag er tussen zit.

Wat is microneedling en hoe werkt het?

Microneedling met een derma-pen is een behandeling waarbij kleine naaldjes op een pen heel snel in je huid gaan. Dit helpt je huid om nieuwe collageen en elastine te maken. Dat maakt je huid steviger en gladder. Het kan ook helpen om littekens, rimpels en vlekken op je huid minder zichtbaar te maken. Het klinkt misschien een beetje eng, maar het is eigenlijk niet zo pijnlijk. En het kan je huid echt verbeteren!

Wat zijn de voordelen van microneedling voor de huid?

Microneedling heeft verschillende voordelen voor de huid. Enkele van deze voordelen zijn:

1. Huidverjonging: Microneedling stimuleert de natuurlijke collageen- en elastineproductie van de huid, wat resulteert in een stevigere, gladdere en jeugdigere huidtextuur.

2. Vermindering van fijne lijntjes en rimpels: Door de productie van collageen te stimuleren, kan microneedling helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor de huid er jonger en gladder uitziet.

3. Verbeterde huidtextuur: De microscopisch kleine naaldjes van de microneedlingpen helpen bij het egaliseren van de huidtextuur, waardoor poriën worden verkleind en de huidoppervlakte gladder wordt.

4. Vermindering van littekens: Microneedling kan effectief zijn bij het verminderen van verschillende soorten littekens, waaronder acne-littekens, operatielittekens en littekens door verwondingen. De behandeling stimuleert de aanmaak van nieuw collageen, waardoor littekens geleidelijk vervagen.

5. Behandeling van hyperpigmentatie: Microneedling kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekken, zonneschade en melasma. De behandeling versnelt de celvernieuwing en bevordert een gelijkmatigere teint.

6. Verbeterde opname van huidverzorgingsproducten: Door microkanaaltjes in de huid te creëren, kan microneedling de opname van huidverzorgingsproducten verbeteren. Dit betekent dat actieve ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen, waardoor de effectiviteit van de producten wordt verhoogd.

Al met al kan microneedling een veelzijdige en effectieve behandeling zijn voor het verbeteren van de algehele gezondheid en uitstraling van de huid.

Is microneedling pijnlijk?

Meestal ervaren mensen slechts milde ongemakken tijdens de behandeling. Een verdovende crème kan worden aangebracht om eventuele pijn te minimaliseren.

Hoe lang duurt een microneedling-sessie?

De duur van een microneedling-sessie kan variëren, maar de meeste behandelingen duren meestal tussen 30 minuten tot een uur.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor zichtbare resultaten?

De frequentie van microneedling behandelingen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de conditie van je huid, je huidtype en je specifieke behoeften. Over het algemeen wordt aanbevolen om microneedling behandelingen met tussenpozen van 4 tot 6 weken te ondergaan, omdat dit de tijd is die je huid nodig heeft om te herstellen en te regenereren tussen de sessies door. Na een aantal sessies kun je mogelijk overstappen naar minder frequente behandelingen, bijvoorbeeld eens in de 2 tot 3 maanden, om de resultaten te behouden. Onze schoonheidsspecialist zal jouw specifieke situatie zorgvuldig beoordelen en een behandelplan op maat maken. Wij adviseren je om dit mee te nemen voordat je besluit om een behandeling te ondergaan.

Wat is de hersteltijd na een microneedling-behandeling?

Er kan enige roodheid en zwelling optreden na de behandeling, maar dit zou meestal binnen een paar dagen moeten verdwijnen. U kunt uw dagelijkse activiteiten meestal snel hervatten.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan microneedling?

Er kan enige roodheid en zwelling optreden na de behandeling, maar dit zou meestal binnen een paar dagen moeten verdwijnen. U kunt uw dagelijkse activiteiten meestal snel hervatten.

Is microneedling geschikt voor mijn huidtype?

Microneedling is over het algemeen geschikt voor verschillende huidtypes, inclusief een normale, droge, vette of gecombineerde huid. Het kan ook effectief zijn bij het behandelen van verschillende huidaandoeningen, zoals acne, littekens, fijne lijntjes en rimpels, hyperpigmentatie en een doffe teint. Echter, personen met actieve huidinfecties, zoals herpes simplex, ernstige acne, open wonden of wonden die nog aan het genezen zijn, worden meestal niet aangeraden om microneedling te ondergaan. De  schoonheidsspecialist zal samen met jou  bepalen of microneedling geschikt is voor jouw specifieke huidtype en situatie.

Kan ik microneedling combineren met andere huidverzorgingsprocedures?

Wanneer een klant kiest voor een microneedling behandeling, kan de schoonheidsspecialist ervoor kiezen om deze te combineren met een peeling. Deze combinatiebehandeling wordt echter alleen uitgevoerd als de klant heeft gekozen voor microneedling. Door een peeling te gebruiken, wordt de huid nog beter voorbereid op de microneedling behandeling. Dit kan resulteren in een diepere en effectievere behandeling, waarbij de huid beter reageert op de microneedling. Zo kunnen we optimale resultaten behalen en de klant een stralende en verbeterde huid bieden.

Moet ik een afspraak maken voor mijn bezoek aan By Lika?

Om de hoogste kwaliteit service te bieden, raden we aan een afspraak te maken voor al onze behandelingen. Dit stelt ons in staat om voldoende tijd voor jou te reserveren en ervoor te zorgen dat je de persoonlijke aandacht krijgt die je verdient.

Hoe verzorg ik mijn huid na een microneedling behandeling?

Na een microneedling behandeling is het cruciaal om je huid goed te verzorgen voor een optimaal herstel en de beste resultaten. Direct na de behandeling kan je huid rood en gevoelig zijn, vergelijkbaar met een zonnebrand. Gedurende de eerste 24 uur na de behandeling vermijd je best het gebruik van make-up, zonblootstelling en intense lichamelijke inspanningen. Reinig je huid voorzichtig met een milde reiniger en breng vervolgens een voedend serum en crème aan om je huid te hydrateren en te kalmeren.

Voor de nazorg adviseren wij het gebruik van een gepersonaliseerd serum van MySkinMatch. Dit serum wordt door ons speciaal voor jou samengesteld en helpt je huid te herstellen en te regenereren na de microneedling behandeling.

Integreer het serum regelmatig in je dagelijkse huidverzorgingsroutine om de resultaten van de microneedling behandeling te maximaliseren en je huid gezond en stralend te houden. Vergeet niet om altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, vooral na een microneedling behandeling.

Om een afspraak te maken kun je hier rechts onder op Maak Afspraak klikken en voor eventuele aanvullende vragen kun je contact met ons opnemen. Ons vriendelijke team staat klaar om je te helpen.
We hopen dat deze antwoorden enige opheldering bieden, maar aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer informatie nodig hebt.

Winkelwagen
Scroll naar boven