HARSEN/WAXEN

Harsen is een van de meest klassieke manieren om tijdelijk haar te verwijderen. Zoals de naam al zegt, wordt er gebruikgemaakt van hars die aangebracht wordt op je huid. Hierbij komen je lichaamsharen vast te zitten in de hars. Vervolgens trek je met de strip de hars tegen de haargroeirichting in van je huid. De ingevangen haren worden hierdoor met wortel en al meegetrokken.

Hoelang blijven de geharste haren weg?

Geharste haren blijven zo’n 3 tot 8 weken weg nadat deze zijn geharst. In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter. Dit wil overigens niet zeggen dat je pas na 3 tot 8 weken de eerste haren zult zien.

Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel al aan het groeien, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer je een week nadat je hebt geharst weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die je hebt geharst, maar haren die vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid.

Als je huid niet te gevoelig is, kun je de totale haargroei zeer beperkt houden als je 1 x per 2 à 3 weken harst. Als je daarentegen 1 week nadat je hebt geharst, relatief veel haren ziet die bovendien een stompe punt hebben, heb je waarschijnlijk niet goed geharst en zijn de haren afgebroken in plaats van uitgetrokken.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op!

Prijs van deze cursus € 400,-

Deze cursus bestaat uit een les van 3 uur.

Je wordt nu doorverwezen naar de website van onze partner Zanoh Academy om een beauty cursus te boeken.

Boek nu
harsen cursus Zanoh By Lika